Pogledajte sastav Irske za utakmicu sa Zmajevima u Zenici

Reprezentacija Bosne i Hercegovine 13. novembra u Zenici igra prvu utakmicu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Republike Irske.



I dok Mehmed Baždarević zasigurno neće imati većih dilema oko udarne postave, njegov kolega na suprotnoj strani Martin O'Neill bit će prisiljen napraviti određene rokade, s obzirom da na Bilinom polju neće moći računati na suspendirane Johna O'Sheu i Jonathana Waltersa, a vrlo vjerovatno i povrijeđene Shayja Givena, Ciarana Clarka i Shanea Longa.

Ukoliko se Given ne bude oporavio, njegovo mjesto na golu, baš kao i u utakmici protiv Poljske, zauzet će West Hamov Darren Randolph.





Pozicije desnog i lijevog beka su pak rezervirane za Seamusa Colemana (Everton) i Robbieja Bradyja (Norwich), dok bi stoperski tandem trebali činiti Marc Wilson (Stoke) i Richard Keogh (Derby County).

Kada je vezni red u pitanju, bivši trener Wycombea, Leicestera, Celtica i Aston Ville, imat će mnogo više alternativa.

Izbor bi na kraju trebao pasti na Jamesa McCarthyja (Everton), Glenna Whelena (Stoke) i Wesa Hoolahana (Norwich), dok bi za preostalo mjesto konkurirali Jeff Hendrick (Derby County) i James McClean (West Bromwich Albion).

Uslijed suspenzije Waltersa i povrede Longa, javio se i neočekivan problem u napadu, gdje O'Neill za sada, pored kapitena Robbieja Keana (LA Galaxy), ima Daryla Murphyja (Ipswich) i Kevina Doylea (Colorado Rapids).





Prednost bi u tom slučaju imao Murphy, koji je bio O'Neillov izbor u susretima s Gibraltarom, Škotskom i Njemačkom.

O' Neill inače preferira formaciju 4-4-2, od koje rijetko odstupa, pa je za očekivati da će s njom suprotstaviti i našoj selekciji.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...