Irski mediji otkrili šta je O'Neill spremio za utakmice baraža protiv BiH

Za Martina O’Neilla i Roy Keanea planiranje za put u nepoznato u borbi za plasman na EURO 2016 pocinje maratonskim skautingom u jednom hotelu u Birminghamu ovog cetvrtka, pise irski Independent.



Tek dvije utakmice dijele Irsku od Eura 2016, pise list, i navodi izjavu selektora O’Neilla neposredno nakon izvlacenja u Nyonu da je svaki protivnik osim Ukrajine bio prihvatljiv pa tako i Bosna i Hercegovina te kako smatra uzvarnu utakmicu na domacem terenu velikim bonusom.





Ipak, selektor O’Neill je svjestan napadacke moci protivnicke reprezentacije. Bosna i Hercegovina je igrala na SP-u u Brazilu prosle godine i sigurno da nije slucajno bila najvise rangirana od svih nosioca na UEFA rang listi, pise Independent. “Mahmurluk” nakon Brazila je vjerovatno izgovor za los start u kvalifikacijama koji ih je natjerao da moraju pobjediti pet od sest preostalih utakmica u cemu su i uspjeli. O’Neill je gledao dramaticnu pobjedu BiH nad Kiprom od 3-2 i sigurno da je tu vidio dosta stvari koje mu mogu biti od koristi za odlucujucu 180-minutnu bitku.

Ovo je jedan od razloga zasto ce selektor da odstupi od svoje dosadasnje prakse i poslace svojim igracima specijalne zadatke koje treba da odrade do slijedeceg skupljanja. Detalji ce, tvrdi independent, biti definisani krajem ove sedmice.

– “Prednost danasnje tehnologije je u tome sto vam je sva potrebna informacija nadohvat ruke“, objasnio je O’Neill i dodao:

– “Nas analiticar Ger Dunne nam je jako, jako dobar i koristan i srescemo ga sad u cetvrtak. Ger, ja, Roy i ostatak strucnog staba cemo sve to u detalje izanalizirati. Uoci svake utakmice se sretnemo u Birmighamu i provedemo dan gledajuci protivnicke utakmice od jutra do mraka. Pokusacemo da skupimo sto vise informacija i da poslije ono sto smatramo neophodnim proslijedimo igracima tako da ce svaki od njih dobiti po DVD sa informacijama koje bi im mogle biti od koristi u pripremi ovih utakmica.”





“Imam tu jednu zamisao da nogometasi cesto misle da je reprezentacija aktuelna tek kada sjednu na avion i krenu na skupljanje ali vjerujem da jedan 15-minutni video ne moze biti problem u njihovim pripremama i utakmicama sa klubom. Ovako ce, kada se skupimo, vec dosta toga znati o timu protiv kojeg igramo,” zavrsio je svoje izlaganje O’Neill.

Osim video-analize nase reprezentacije, Independent navodi da je irski selektor vec stupio u kontakt sa selektorom Velsa Chrisom Colemanom kako bi saznao sto vise o igri naseg tima. “Fino je kad mozes pomoci a vec si kvalifikovan,” nasalio se O’Neill.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...