Ervin Zukanović progovorio o svom odnosu sa Safetom Sušićem

Ervin Zukanović je briljirao na jučerašnjoj utakmici Sampdorije i Verone. Reprezentativac BIH postiago je pogodak u ubjedljivom trijumfu tima iz Genove.



Bio je to ujedno i njegov prvijenac u dresu ovog kluba.

“Sretan sam naravno, a posebno zbog toga što je pogodak postignut protiv Verone”, rekao je Zukanović u izjavi za Goal.com.





Defanzivac Sampdorije osvrnuo se i na obaveze u reprezentaciji BiH. S nestrpljenjem, kako je naveo, očekuje dvomeč protiv Republike Irske u Zenici, odnosno Dablinu.

“Očekuju dvije teške utakmice. U klubovima moramo dati sve od sebe kako bismo spremni dočekali te utakmice protiv Irske, koja je jako nezgodna ekipa, ali je idealan protivnik za nas. Da smo izvukli Sloveniju, svi bi nas odmah vidjeli na Euru i možda bismo ih potcijenili, a oni nisu nimalo loša ekipa. Ne sviđa mi se taj način razmišljanja i ta vrsta euforije, pa sam bio sretan i zadovoljan što smo za protivnika dobili Irsku”, rekao je Zukanović.

Ervin Zukanović se nije našao među putnicima za Brazil. Od tog dana nije u dobrim odnosima sa bivšim selektorom Safetom Sušićem.

“To je stara priča, na koju se više ne želim vraćati. Idemo dalje”, rekao je Zukanović na kraju.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...