Benchović odgovorio kritičarima

Golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović od ove sezone brani boje londonskog Chelsea.

Begović je minulog ljeta napustio Stoke City i prešao u ekipu portuglaskog menadžera Josea Mourinha.



Mnogi su kritikovali ovakav potez Asmira Begovića, jer su mislili kako je bh. Ministar odbrane odlučio karijeru provesti na klupi s obzirom na to da je prvi golman Chelseaja vjerovatno najbolji golman svijeta u ovom trenutku, Thibaut Courtois.

Međutim, Asmir je dobio priliku nakon što se Courtois povrijedio, pa u posljednje dvije utakmice svoje ekipe nije primiogol (clean sheet).





Begović je prvo sačuvao svoju mrežu netaknutom u dvoboju Lige prvaka protiv Maccabija iz Tel Aviva, a onda i danas protiv Arsenala.

Englezi su na početku ove sezone Asmiru dali nadimak "Benchović" (bench=klupa), ali su se grdno prevarili.

Begović se već na samom početku sezone nametnuo, dobio priliku i za sada je maksimalno iskoristio. A ono najbolje je tek pred njim.

Neke stvari su mu se poklopile, kao povreda Courtoisa, ali je naš reprezentativac sjajnim utakmicama jasno svima stavio do znanja da u Chelsea nije došao kako bi grijao klupu.

Vjerovatno najbolji trener na svijetu u ovom trenutku, Jose Mourinho, jako je dobro izgleda znao koga dovodi u ekipu i sada mu se to počinje isplaćivati.

Engleski mediji puni su hvale za Begovića i sigurnost koju je donio na gol Chelseaja, a mnogi se sada posipaju pepolom po glavi zbog svojih prijašnjih izjava o njemu.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...