Ko će na klupu Sarajeva? Bivši selektor Zmajeva među kandidatima

Ljupko Petrović, Dženan Uščuplić, Robert Jarni, pa opet Dženo, Meho Kodro... Za Uščuplića nije važila ona narodna treća sreća. Dva Darka (Spalević i Vojvodić) došli su mu glave. I sada je Sarajevo, bolje rečeno Uprava u potrazi za spasiocem.





Miodrag Ješić, srbijanski trener favorit Abdulaha Ibrakovića i menadžerskih šema slovi kao favorit broj jedan. Navijači nisu oduševljeni dolaskom stranca trenera pogotovo što je svlačionica prebukirana igračima izvan BiH.

Naglo su porasle šanse Faruku Hadžibegiću, klupskoj legendi, koji nudi ozbiljan projekat na duže staze. Nije nemoguće da je Predrag Pašić stigao kao prethodnica, što bi moglo značiti povratak šampionske generacije iz osamdesetih godina. Navijačima uopšte nije mrska ova ideja, naprotiv.



Ipak iz drugog plana akcije rastu još jednom bivšem igraču Bordo tima. Miroslav Blažević postaje sve ozbiljni kandidat za klupu Bordo tima. Ćiro je jedini u stanju preko noći donijeti mir, rezultate, napuniti tribine pa i privući sponzore.

Da li je Ćiro skup trener? Ćiro nije skup, on je preskup! Međutim, Ćiro nije trener, on je stručnjak. Ćiro je magnet za navijačke mase, on je dragocjen za klub i kao pokretni "bilbord". Ćiro jedini garantira i pune tribine i rezultate i što je najvažnije pravu atmosferu.

Na upravi je delikatan zadatak, da li će sa "privremenim stožerom" zaustaviti agoniju, ili produbiti rezultatsku krizu. Od toga najviše ovisi izbor novog stručnjaka. Nije zgoreg poslušati glas naroda, odnosno šta misle i šta žele navijači.

Pred Edisom Kusturicom, predsjednikom kluba i njegovim saradnicima je najtežih nekoliko dana ili možda sati. Navijači sa nestrpljenjem čekaju bijeli dim da Koševa.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...