Jusuf Nurkić osramotio Pau Gaola

Košarkaške reprezentacije Španije i Litvanije igrat će u finalu Eurobasketa koji se igrao u četiri zemlje, a čijoj završnici je domaćin Francuska.

I upravo su Francuzi vjerovali da će njihova reprezentacija predvođena Tony Parkerom i ostalim NBA zvijezdama otići do kraja.



No, Trikolori su zaustavljeni u polufinalu, a najveći krivac za njihovo ispadanje je Pau Gasol.

Iskusni Španac koji je duboko zagazio u četvrtu deceniju života (35 godina) bio je nezaustavljiv u el-klasiku. Ubacio je 40 poena, što je polovinu poena koju je Furija postigla u Lilleu.





Zanimljivo, Gasol nije ubacio ni jednu trojku. Za dva poena je ubacio 12 šuteva (24 poena), a sa linije slobodnih bacanja gađao je 16 od 18.

Rudy Gorbert, Nicolas Batum, Boris Diaw i ostatak francuskog tima nisu imali rješenje za raspoloženog Španca. Može li se zaustaviti Gasol i kako to uraditi, pitali su se svi u Francuskoj?

Može! Odgovor im je ponudio Jusuf Nurkić. Bh. centar vodio je “bitke” sa Gasalom na NBA parketima i iz njih izlazio kao pobjednik. Sigurno je da bi i centri Litvanije uoči sutrašnje finalne utakmice mogli pogledati kako se Nurkić s lakoćom obračunavao sa Gasolom. Uživajte…






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...