Arsenal i Roma vode rat za dragulja bh. fudbala

Prema pisanju pojedinih engleskih i italijanskih medija, Arsenal i Roma pokazali su veliko zanimanje za Mirzu Mustafića, omladinskog reprezentativca BiH!





Mustafić je trenutno pod ugovorom sa Borussijom M'gladbach, ali mu klauzula daje mogućnost promjene kluba, uz adekvatno obeštećenje.

Na tu „kartu“ igraju i Arsenal i Roma, koji već neko vrijeme prate omladinskog reprezentativca BiH. Mustafić je jedan od najtalentovanijih igrača o omladinskoj školi Borussije. Premda igra za kadetski sastav, super nadareni veznjak povremeno trenira s prvotimcima.

Arsenal je i prije potpisa za Borussiju pripremao teren za „novog Pjanića“, kako ga etiketiraju skauti i menadžeri evropskih klubova. No, u posljednje vrijeme „zagrijala“ se i Pjanićeva Roma. Pogotovo što Mire u svakoj prilici u superlativima govori o nogometnim potencijalima svog sunarodnjaka. Menadžerima evropskih klubova Pjanićeve pohvale poredstavljaju posebnu težinu.

U narednim danima dosta toga bit će jasnije. Da li će Mirza Mustafić karijeru nastaviti uz svog „zemljaka“ Pjanića u Romi ili će u Arsenal. No, nije nemoguća opcija  da „MM“ ostane u Borusiji, ali to bi značilo korekciju postojećeg ugovora. Osim fudbalskog umijeća Mustafićev adut je menadžer Beker, jedan od najpoznatijih i najuspješnijih zastupnika na svjetskoj  nogometnoj sceni.



Zanimljiv je put Pjanića i Mustafića. I Mire i Mirza vuku korijene iz Kalesije. Očevi su im bili saigrači u kalesijskom Jedinstvu i zvorničkoj Drini. I Sakib i Fahrudin su karijere nastavili u Luksemburgu. Mire je fudbalski uzlet najavio u Luksemburgu, baš kao i Mirza, koji je, kao i Mire jedno vrijeme igrao u Metzu.

I Mire i Mirza su bili najbolji u omladinskim selekcijama Luksemburga. Puno poveznica, koje nagovještavaju da na scenu stiže nova nogometna zvijezda. Sakib Malkočević je to na vrijeme uočio,  te na „mig“ iskusnog vuka, Denijala Pirića, Luksemburžanima preuzeo Mustafića.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...