Za nepovjerovati: Evo gdje će karijeru nastaviti Asmir Begović

Golman bh. reprezentacije Asmir Begović definitivno će ovog ljeta otići iz Stoke Cityja, iako s klubom ima ugovor do 2016. godine.





- Treba mi više adrenalina i borba za titule - izjavio je nedavno Begović. Pet sezona u Stokeu bilo je dovoljno, Begović je prerastao tu sredinu, a ponuda mu ne nedostaje, prenio je Goal.com.

Pogledajte koji sve klubovi traže bh. golmana.

Roma

Rimljani su spremni za Begovića ponuditi 11 miliona eura, no njihova je prva opcija Petr Čech iz Chelseaja. Ako se Čeh odluči za neku drugu opciju, Begović bi mogao postati Pjanićev saigrač.

Juventus



"Vječni" Gianluigi Buffon u 38. je godini i pitanje je koliko još utakmica ima u "nogama". Torinezi se moraju pripremiti za post-buffonovsku fazu, a Begović bi u tom slučaju bio idealan kandidat.

Inter

Nerazzurri nisu "imuni" na Begovićeve kvalitete, na "San Siru" željeli bi ga dovesti ukoliko slovenački golman Samir Handanović ode iz kluba.

Arsenal

Topnici se također raspituju za Asmira Begovića koji će ovog prijelaznog roka biti jedan od najtraženijih golmana na svijetu. Golmansko mjesto čiju "jedinicu" ima Szczesny, nije jedna od najjačih karika u Wengerovoj ekipi.

Chelsea

Za Asmira Begovića zanima se i Jose Mourihno, želi ga kao zamjenu za Petera Čecha. U Chelseaju je prvi golman Thibaut Courtois, a Begović bi, barem u početku, trebao biti rezerva belgijskom reprezentativcu.

Liverpool

Klub s "Anfielda" također je na popisu onih koji razmišljaju o dovođenju golmana Stoke Cityja Asmira Begovića. Simon Mignolet je napredovao ove sezone, ali Brendan Rodgers želi dovesti bh. reprezentativca koji bi povećao konkurenciju između stativa.

Manchester United

Odlazak Davida De Geae sve je bliži, iako Špancu na "Old Traffordu" nude novi, puno bogatiji ugovor. No, United mora razmišljati o novom golmanu, a Asmir Begović je vrlo zanimljiv Louisu van Gaalu. Protukandidati za golmansko mjesto su mu slovenački reprezentativac Samir Handanović i Francuz Hugo Lloris.

Real Madrid

Begovićevo ime i prošlog se ljeta dovodilo u vezu s kraljevskim klubom. Nije tajna da bh. golmana jako cijeni Realov trener Carlo Ancelotti. Madriđani žele iz Manchester Uniteda dovesti Davida De Geau, no i Begović se spominje kad je u pitanju klub sa "Santiago Bernabeua".



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...