Jako loše vijesti za Zmajeve: Pa zar opet?

U okviru 29. kola njemačke Bundeslige Wolfsburg i Schalke odigrali su utakmicu bez pobjednika (1:1).





Prvu veću priliku imao je Wolfsburg u 30. minuti kada je glavom pored gola šutirao Luiz Gustavo. Samo tri minute poslije Sead Kolašinac nije štedio ni sebe, ni protivnika, te je žestoko startovao na Vierinhu i dobio žuti karton.

U 40. minuti Vukovi su mogli ponovo do vodstva, ali je Ralf Fahrmann odbranio udarac Ivana Perišića, nakon čega je pokušao i Christian Trasch, ali je odbijenu loptu poslao preko gola.



U finišu prvog poluvremena Wolfsburg je napravio još dvije velike šanse, ali promjene rezultata nije bilo. Na početku drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti Ricardo Rodriguez pogodio je prečku.

Nakon mnogo bolje igre Wolfsburga, Schalke je došao do vodstva u 53. minuti. Leroy Sane je sjajno prošao kroz odbranu Vukova, te pogodio za 0:1. Andre Schurrle je imao priliku za izjednačenje u 68. minuti, ali rezultat se nije mijenjao.

U 75. minuti povrijeđen je Kolašinac i morao je napustiti igru, a izgleda da je obnovio povredu zbog koje je duže pauzirao. Tri minute poslije Kevin De Bruyne je postigao veoma lijep gol za konačnih 1:1. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...