Džeko, krajnje je vrijeme!

Edin Džeko žrtva je sistema igre trenera Manchester Cityja Manuela Pellegrinija i treba napustiti Etihad, jasno je to valjda svima nakon sezone za zaborav koju će Dijamant željeti što prije zaboraviti.





Otkako je počeo igrati ozbiljan fudbal, najbolji strijelac fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ikada, nije imao slabiju godinu.

Ekipa je posrnula, isrpljena i istrošena, a u takvim je sredinama teško, posebno uz malere koji su našeg i dalje najboljeg fudbalera pratili od augusta i početka prvenstva u Engleskoj.

Treba biti do kraja iskren i priznati je Džeko imao svoje šanse da iskoči, ali ih nije iskoristio.

Sistem ga nije istrpio, a januarski dolazak Wilfrieda Bonyja bio je znak za uzbunu.

Džeko više nema mjesta u ekipi i to je činjenica koju Sarajlija mora iskoristiti i otići. Barem njemu nije teško, može gdje hoće, da bira.



Dobar i raspoložen Džeko znači istu takvu reprezentaciju, a često i tim za koji nastupa. On je od onih koji vuče tim i kad štošta ne štima, treba ga samo sačekati i nekako uvijek sve dođe na svoje. Najbolje dane na Otoku ostavio je daleko iza i jedino što treba uraditi na ljeto jeste - otići.

Borussia Dortmund, kompletan vrh italjanske Serije A, španski i turski giganti. Nikad neće biti problem naći klub igraču poput Edina Džeke. Zna to i sam Dijamant, morao bi krenuti naprijed. U najboljim je igračkim godinama i pogrešno je reći da su najbolje partije tek pred njim. Pet ili šest godina na najvišem nivou, ali ne u timu koji vapi za temeljitom rekonstrukcijom. Vatreno ljeto je pred nama, a Ed bi mogao biti zvijezda. Negdje drugo i dokazati koliko i šta zna. Zašto ne?

(Radiosarajevo.ba)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...