Sušić otkrio zašto nije izvršio izmjenu: Ovo će sve začuditi

Nakon večerašnje utakmice i remija sa domaćim Walesom, novinarima se obratio selektor bh. reprezentacije Safet Sušić.



On je odmah na početku istakao da je utakmica bila teška kako je i očekivao.
"Igrali smo protiv jake ekipe, imali smo šanse kao i oni, ali mislim da je ovaj rezultat na kraju ipak realan", kazao je Pape, dodajući da je bod dobar za obje ekipe.

Govoreći o odnosu u grupi, Pape je istakao da je Wales naš direktan suparnik za drugo mjesto, te je BiH praktično izgubila šanse za prvo mjesto porazom od Kipra. Dodao je da ćemo tek na proljeće doista vidjeti šta nam večerašnji bod znači.

Na pitanje novinara Novog vremena zašto je napravio samo jednu izmjenu, Sušić je odgovorio da nije imao puno opcija.



"Na klupi sam imao niske igrače poput Višće i Vršajevića i nisam ih smio ubaciti u igru zbog rizika da naš gol bude ugrožen prilikom prekida domaće ekipe", izjavio je selektor bh. tima.

Govoreći o odbrani, Sušić je istakao da je zadovoljan večerašnjim tandemom Šunjić-Hadžić, dodajući da je u jednom trenutku htio zamijeniti Hadžića jer je dobio žuti karton.

Večeras je svakako bilo riječi i o veznom redu bh. ekipe. Sušić je rekao da ni tu nije imao puno izbora te da je igrače koji imaju slične karakteristike inače teško ukomponirati. "Na kraju, oni su ipak morali tako igrati", zaključio je Pape.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...