Sušić otkrio razlog zašto je Džeko zamijenjen protiv Rome

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić putem TV ekrana posmatrao je utakmicu između Manchester Citya i Rome, koja je završena rezultatom 1:1.



Priznaje da je uporedo gledao i duel između PSG-a i Barcelone, te da je upratio sve bitne detalje meča na Etihadu.

"I Miralem Pjanić i Edin Džeko su bili odlični. Bitno je da dolaze puni samopouzdanja i sa još više utakmica u nogama", kaže Sušić, koji u Pjaniću i dalje vidi igrača koji će zamijeniti Misimovića u reprezentaciji na poziciji razigravača, baš kao što to radi u Romi.

"Pjanić je odigrao samo jednu lošu utakmicu u reprezentaciji i to upravo ovu protiv Kipra. Da smo imali barem dvojicu ili trojicu raspoloženih, mogli smo dobiti, ali taj dan gotovo svi su odigrali ispod mogućnosti", smatra Pape, kojeg raduje Džekina golgeterska serija u Engleskoj, ali priznaje da je bio iznenađen činjenicom da se Manuel Pellegrini odlučio na zamjenu u 57. minuti. Kod rezultata 1:1, čileanski trener na klupi Citya, naime, iz igre je povukao solidnog Džeku, koji je dominirao u duelima, kako bi uveo Franka Lamparda.



"Ne znam zašto je Pellegrini mijenjao Edina? Donio mu je pobjedu protiv Hulla sa dva gola, a onda ga izvodi u 57. minuti. Ima pravo da bude ljut. Da je 75. minuta, shvatio bih, ali ovako nisam. Džeko je lijepo odgojen i Pellegriniju je vjerovatno bilo najlakše njega izvesti, iako je imao nekoliko igrača koji su trebali izaći mnogo prije Džeke", kazao nam je selektor naše selekcije Safet Sušić, koji nam je još jednom objasnio razloge pozivanja Emira Spahića u reprezentaciju.

"Pozvao sam Spahića, jer nam je neophodan u odbrani. Planirao sam pomladiti ekipu, ali Spahić nam je u ovim utakmicama itekako potreban. Zato je i tu", objašnjava Sušić


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...