Nećete vjerovati šta je Paul Scholes rekao o Miralemu Pjaniću

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić i ove sezone igra sjajno u dresu svoje ekipe Rome.



Pjanić je konačno sa Romom ove sezone izborio i Ligu prvaka, te igra u ovom takmičenju po prvi put od kako je otišao iz Lyona.

Ove je sedmice sjajni reprezentativac Bosne i Hercegovine sa Romom gostovao na Etihadu, gdje je uzeo bod aktuelnom prvaku Engleske Manchester Cityu, odigravši neriješeno 1:1.

Miralem Pjanić je i u toj utakmici bio sjajan, te je izazvao oduševljenje kod Engleza.

Nakon što je Pjanića maksimalno nahvalio Rio Ferdinand, isto je učinila još jedna legenda Manchester Uniteda, Paul Scholes.

"Roma se pokazala kao odlična ekipa. Nisam ih gledao nikako ove sezone, ali sada je jasno zašto su u vrhu Serije A", kaže Scholes za britanski radio BBC.

"Posebno su me impresionirali Francesco Totti i Miralem Pjanić. Totti je vjerovatno unikat u svijetu fudbala, jer igrati u tim godinama na takvom nivou..."



"Pjanić je definitivno igrač za najveće domete. Posjeduje ogroman talent i već je sada po meni jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Evropi. Drži kontrolu igre svih 90 minuta, diktira tempo i mislim da bi se odlično snašao u Premier ligi", dodao je Scholes.

Scholes je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu u ovom vijeku, pa kada on ovako nešto kaže, onda sigurno ima težinu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...