Štilić Semir donosi nemir

U vrijeme dok je nosio dres Željezničara sa tribina stadiona Grbavice često se moglo čuti skandiranje: Štilić Semir, unosi nemir.



Tada golobradi mladić oduševljavao je publiku svojim lucidnim potezima, nakon čega je karijeru nastavio u Lechu, s kojim je pokorio Poljsku. Proglašen je i za najboljeg igrača lige, te najboljeg stranca koji je ikada zaigrao za Lech.

Očekivalo se transfer u neku jalču ligu, a iako su za njega u to vrijeme interes pokazivali Rubin, te Celtic, Štilić je ipak otišao u Karpaty Lviv u Ukrajini, odakle je prešao u Tursku.

Tu se nekako i izgubio sa radara, pogotovo kada je u pitanju reprezentacija BiH, gdje nekon kvalifikacijskog ciklusa za Euro od prije nekoliko godina, više nije interesantan selektoru Safetu Sušiću.

Semir Stilic


Uslijedio je povratak u Poljsku, ovaj put u Wislu iz Krakova, ali kod trenera koji ga je vodio i u Lechu - Franciszeka Smude, koji je ne tako davno rekao kako mu je žao što je Štilić ikada obukao dres BiH, s obzirom nna to da bi u Poljskoj bio standardan reprezentativac.

Štilić je Smudino poštovanje zaradio na terenu - asistencijama i golovima, a za vikend je postigao dva nova pogotka i to u gostujućem trijumfu Wisle nad Gornikom rezultatom 5:0.

Štilić je postigao vodeći, te treći gol za svoju ekipu. Prvi gol dao je u 38. minuti, kada je pogodio same rašlje gola Gornika, a svoj drugi pogodak na utakmici dao je u 78. minuti.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...