Oglasili se iz Saveza: Stigla informacija koju su svi navijači BiH čekali!

Fudbalska A reprezentacija BiH okupila se danas u Trening kampu N/FSBiH u Zenici i počela sa pripremama za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2016.



Pored Sejada Salihovića, koji je zbog povrede otkazao dolazak prošle sedmice, selektor Safet Sušić neće moći računati ni na Ermina Bičakčića, te Gorana Zakarića.

"Bičakčića sam oslobodio jer je prvo bio povrijeđen, a sada ima problema sa prehladom. Nije igrao tako da neće biti spreman za ove utakmice. Nikoga neću pozivati umjesto njega", rekao je Sušić.

Današnju dilemu oko dolaska Emira Spahića otklonio je Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba, koji nam je potvrdio da će bivši kapiten našeg državnog tima biti na raspolaganju stručnom štabu za mečeve sa Velsom i Belgijom.



"Spahić je rekao da će doći", tvrdi Pilav, a na pitanje da li je u N/FSBiH stigla obavijest iz Leverkusena o njegovoj povredi odgovorio je potvrdno.

"Dopis iz Bayera stigao je prošle sedmice, ali je u međuvremenu Spahić rekao da će se pojaviti na okupljanju, tako da taj dopis više ne važi", objasnio je Pilav, dodavši da niko nije najavio kašnjenje i da su sinoć svi pozvani reprezentativci bili u svojim sobama.

Zmajevi će sutra odraditi dva treninga, a uoči odlaska u Cardiff (četvrtak) u Zenici će trenirati i u srijedu. Utakmica protiv Velsa na rasporedu je u petak, a Sušićevi izabranici u ponedjeljak će u Zenici ugostiti Belgije.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...