Neočekivano: Sušić "šuknuo" selektoru Velsa

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će u Cardiffu odigrati svoju drugu utakmicu kvalifikacija za evropsko prvenstvo protiv selekcije Velsa.



Tim povodom večeras je na stadionu "Cardiff City" održana pres-konferencija, a predstavnicima medija su se obratili Safet Sušić i Asmir Begović.

Selektor Sušić je, između ostalog, kazao da se pomirio s činjenicom da u ekipi neće biti Emira Spahića, ali da može  sastaviti dobru ekipu.

-  U odbrani će igrati Šunjić i Hadžić. Želio bih poručiti selektoru Velsa da smo mi ekipa koja igra fudbal i da smo došli da na jedan lijep i sportski način uzmemo tri boda - kazao je Sušić.

Na pitanje o najboljem igraču Velsa Garethu Baleu, napadaču Real Madrida, bh. selektor je odgovorio da ga cijeni i da je odličan igrač.

-  Najveća opasnost će nam dolaziti  od njega. Neće biti slobodan, ali nikoga neću žrtvovati da trči za njim devedeset minuta - rekao je Sušić.



Reprezentativni golman Asmir Begović je izjavio da je  predstojeći  susret  prlilika da se ublaži razočarenje nakon  neočekivanog poraza na startu kvalifikacija od Kipra.

 - Uvijek je teško igrati u gostima. Moramo pokriti sve igrače, ne samo Balea. Ne smijemo im ostaviti previše prostora. Borićemo se i ja vjerujem u naš kvalitet - izajavio je Begović.

Najbolji nogometaši BiH su na stadionu u Cardiffu obavili  posljednji trening na kojem je u našem timu i pored kiše i tmurnog vremena vladala vedra atmosfera, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...