Kamena lica Sušića i Zmajeva

Siv, kišovit, tmuran i hladan. Kardif je nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine jučer priredio surov doček, kao da nam želi poručiti da ovo nije mjesto na kojem treba tražiti sreću, jer ona kao da je davno prestala zalaziti u ovaj sumorni lučki grad na jugu Velsa.



Kamena lica Kamena lica reprezentativaca Bosne i Hercegovine i selektora Safeta Sušića po dolasku u ovaj grad veličine Banje Luke nisu otkrivala ništa.

Makar mi u ovoj zemlji nikada nismo osjetili nikakvu nesreću. Štaviše. Ovdje smo u prijateljskoj utakmici prošle godine razbili Velšane. Nisu im mnogo pomogli ni Geret Bejl (Gareth Bale), ni Aron Remzi (Aaron Ramsey), niti Džo Alen (Joe Allen), od kojih ova posljednja dvojica večeras neće igrati.

Nekada prije, u vrijeme Sergeja Barbareza i Elvira Bolića, igrali smo 2:2. Velšani nas nikada nisu pobijedili, pa valjda neće ni sada, kada bi nam taj poraz bio ravan malju u glavu.



Nakon poraza od Kipra na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, najmanje što nam treba je novi, od Velsa.

Ne smijemo ni pomisliti šta bi bilo kada bi se dogodio, ali, s druge strane, pobjeda bi promijenila sve, učinila da sve crne misli koje su nakon poraza u Zenici prošlog mjeseca izbile u prvi plan padnu u vodu i da se plavo-žuta mašina ponovo vrati na kolosijek na kojem je bila u prošlim kvalifikacijama. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...