Dnevni Avaz odgovorio Izetu Hajroviću

Dan nakon remija nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Belgije (1:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se za dvije godine igra u Francuskoj, tema razgovora među sportistima nisu bile šanse "Zmajeva" da izbore plasman na Euro i ponovo uživo vide Ajfelov toranj, već konfuzna situacija sa statusom Izeta Hajrovića, igrača Werdera iz Bremena.



Veliki doprinos 

Nogometaš koji je dao veliki doprinos u plasmanu BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu fenomenalnim pogotkom u Slovačkoj, navodno je prije utakmice protiv Belgije u Zenici svojim najbližim saopćio da je nezadovoljan statusom u reprezentaciji i da je odlučio da se oprosti od dresa Bosne i Hercegovine.

Informaciju je u svom izdanju u utorak prenio "Avazov Sport", ali je ubrzo Izet Hajrović na svom facebook profilu objavio da "pisanja pojedinih medija o mom statusu u reprezentaciji nisu tačna".

Hajrović, koji je i ranije često bio sklon promjenama mišljenja, podvukao je još "da je u dobrom odnosu sa selektorom Safetom Sušićem koji mi je pružio priliku da zaigra za BiH i da mu je na tome sam mu zahvalan". Igrač njemačkog tima dodao je da "naravno da želi igrati u startnoj postavi, ali i da se mora više truditi i trenirati da bi izborio status prvotimca te da će se uvijek odazivati na poziv selektora i igrati za svoju zemlju".

Izet Hajrovic


Nešto ranije tokom jutra Slavica Pecikoza, portparol Nogometnog saveza BiH, u telefonskom razgovoru za portal "Dnevnog avaza" kazala je da nije upoznata s odlukom Izeta Hajrovića da napušta reprezentaciju BiH.

- Ne znam da šta se desilo, ne mogu ni da demantujem, niti da potvrdim informaciju o nezadovoljstvu Izeta Hajrovića - kazala nam je Pecikoza.

I selektor Safet Sušić u razgovoru za "Dnevni avaz" bio je iznenađen viješću da je Hajrović imao namjeru da napusti reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dodavši da mu igrač Werdera nije saopćio tu vijest tokom priprema i nakon utakmice s Belgijom.

Mijenjanja mišljenja

 Ono što smo već naglasili, Hajrović je često mijenjao mišljenja. A da je tako najbolje ilustriraju informacije iz novembra 2012. i februara iz 2013. godine. Sredinom novembra kapiten Emir Spahić i Edin Džeko, kao vođe bh. tima su dobili dopuštenje selektora Sušića da telefonski razgovaraju s Hajrovićem i pokušaju ga privoliti u Zmajevo gnijedo.

Nedugo zatim stigla je vijest da je Hajrović izabrao Švicarsku. Drugi primjer Hajrovićevih odluka datira iz febuara 2013. kada je Nogometni savez BiH pozvao nekoliko mladih fudbalera bh. korijena da budu gosti naše reprezentacije da bi se upoznali sa "Zmajevima" i stručnim štabom.

U Ljubljanu su pozvani braća Sead i Izet Hajrović, igrači Arsenala, zatim Haris Seferović iz Fiorentine te Alen Halilović i Sead Kolašinac. Pozivu se tada odazvao samo Sead Hajrović.

Srećom, u julu 2013. tada fudbaler Grasshoppersa Izet Hajrović potvrdio je da mu je cilj da nastupi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kao igrač Bosne i Hercegovine i prihvatio poziv "Zmajeva".


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...