Pogledajte kako je izgledao Edin Džeko nakon poraza od Kipra

Odmah po porazu od Kipra Edin Džeko zajedno se sa selektorom Safetom Sušićem obratio naciji putem državne televizije.



Kapiten naše reprezentacije govorio je teško, na rubu plača, a svjedoci kažu kako ništa nije bolje izgledao ni kada se nakon tv. javljanja vratio u svlačionicu, gdje je ipak kao kapiten bodrio svoje saigrače.

Naši Zmajevi su svjesni da se protiv Kipra moralo bolje igrati, kao i što je stručnom štabu na čelu sa Papetom jasno da je nakon katastrofe u prvom kolu potrebna opšta mobilizacija do oktobra kada gostujemo Velsu.

Iako se u javnosti nameće imperativ osvajanja šest bodova u narednim mečevima protiv Velsa i Belgije, ponovo podcrtavamo činjenicu da u ovim kvalifikacijama treba igrati strpljivo i osvajati bod po bod, te u konačnici zauzeti jedno od mjesta koja nas vode dalje.



Svaki bod koji se oduzme Belgiji bit će zlata vrijedan, no prioritet Sušića i Zmajeva u prvom redu moraju biti utakmice protiv Velsa i Izraela u kojima se minimalno treba tražiti po četiri boda, idealno po šest za sigurnu drugu ili treću poziciju u grupi.

Uz puno uvjerenje da će naš stručni štab zajedno sa reprezentativcima učiniti sve da se dobrom igrom protiv Velsa vrate na pravi kolosjek, vrlo je važno da reprezentacija u ovom trenutku ima mir i podršku navijača, jer je ona sada puno potrebnija nego u trenucima kada su Zmajevi u pobjedničkom nizu.

Vjerujemo da će i biti tako, jer čini se da su po tradiciji Bosanci i Hercegovci najujedinjeniji onda kada je najteže.

(Reprezentacija.ba)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...