Pa do kad više? BiH ostaje bez još jednog igrača

Nakon sjajnih partija za U-15 Malmö FF-a, Anel Ahmedhodžić dobio je poziv selektora U-15 reprezentacije Švedske i večeras će odmah upisat debi, piše ScSport.ba.



Tim Malmö FF-a do 15 godina osvojio je sedmo mjesto na Nike Premier Cupu u Mančesteru i tako ostvario najveći uspjeh švedskih klubova ovog uzrasta.

Do tog sjajnog rezultata ovaj tim predvodio je mladi bosanskohercegovački fudbaler, Anel Ahmedhodžić, koji je odmah nakon toga dobio poziv selektora Švedske.

Iako je novajlija u U-15 repreznetaciji Švedske, Ahmedhodžić je odmah zauzeo mjestu u prvoj postavi, kao i Malte Påhlsson (IS Halmia) i Housseinn Nightingale (AIK), koji su također debitanti.

"Opušten sam. Nemam nikakvu tremu. Sve je normalno", kratko je poručio za SCsport.ba Ahmedhodžić, koji je ranije jasno dao do znanja da mu je želja da igra za BiH.



"Nadam se da će moj klub iznenaditi Juventus večeras u Ligi prvaka", dodao je talentovani fudbaler.

Inače, Ahmedhodžić je nedavno bio na probnom radu u engleskom Birminghamu, gdje je odigrao i neke susrete, te je zadovoljio "ukuse" tamošnjih stručnjaka.

Odavno već u U-15 reprezentaciji Švedske nastupaju dva fudbalera porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a to su Almin Mašić i Sead Haksabanović.

Švedska igra večeras i u četvrtak protiv Norveške, a startna postava za večerašnji susret je: 12 Malte Påhlsson - 3 Johan Stenmark, 7 Joseph Colley (K), 13 Anel Ahmedhodžić, 4 Oscar Krusnell - 8 Henrik Bellman, 9 Mirad Garza, 6 Housseinn Nightingale, 17 Almin Mašić - 18 Sead Haksabanović, 15 Joel Asoro.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...