Sušić misteriozan uoči večerašnje utakmice

Ne možete ni zamisliti kako izgleda kada igra Meksiko. Vjerujte, bit će ludo.



Ovim riječima su nam organizatori prijateljske utakmice najavili spektakl koji nas čeka u noći s utorka na srijede (3.30 sati), u kojem će naša nogometna reprezentacija, u drugoj pripremnoj utakmici za vrijeme boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, igrati protiv Meksika.

Grandiozni stadion „Soldžer Fild", inače dom NFL ekipe Čikago Bers, prima nešto više od 60.000 navijača, a ako se obistine najave organizatora, velika većina otpast će na Meksikance.

Najbolji tim

Naših navijača se očekuje mnogo manje, ali, u svakom slučaju, bit će bolje nego u Sent Luisu, kada je pobjedu našeg tima nad Obalom Slonovače (2:1) gledalo svega 14.000 navijača.

Safet Susic



- Moja želja je da bude spektakl, da ne bude kartona i povreda. I da se dobro odigra - kaže u najavi utakmice selektor reprezentacije BiH Safet Sušić.

Hoćemo li nastaviti isprobavati formaciju 4-5-1 s dva bočna igrača koja se pridodaju napadu ili ćemo probati nešto drugo? Ko će igrati protiv Meksika? Na ova pitanja selektor ne želi ponuditi konkretan odgovor.

- Ono što je sigurno je da će igrati naša najbolja postava, 11 najboljih koje imamo. Mada mnogi misle da sam eksperimentirao protiv Obale Slonovače, i tada sam na teren poslao one koji su u tom trenutku bili najbolji, uzimajući u obzir povrijeđene igrače. I niko nije podbacio. Tako ću uraditi i sada. Sastavit ću ekipu za koju mislim da može ostvariti dobar rezultat - kaže Pape.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...