Šta je Izet Hajrović obećao Safetu Sušiću?

Nakon gola u Žilini svima je bilo jasno, Izet Hajrović rođen je za uspjeh i status fudbalske legende.



Još kada igrač uz talenat i inteligenciju, ali i taj neki x faktor puno radi i trenira, a na terenu ostavlja zadnji atom snage, onda ga uspjeh ne može mimoići.

Fudbaler Galatasaraya u razgovoru za Reprezentacija.ba portal prije mjesec dana istakao je kako mu nije nimalo drago što ne igra redovno za tim koji sa klupe vodi Roberto Mancini, ali da će mu to biti dodatni motiv da u dresu reprezentacije pokaže još više, te se tako dodatno nametne svom treneru u klubu, ali i svom selektoru.

U tom trenutku Izet koji je u polusezoni odigrao manje od deset utakmica vjerovatno nije ni sanjao da će upravo on biti jedan od glavnih konkurenata za prvi tim koji će Safet Sušić suprostaviti Argentini, kao i da će se u obje pripremne utakmice naći u prvom sastavu, te na kraju i odlučiti svojim golom meč protiv Meksika.

Izet Hajrovic


Pape nagradio Hajrovićev rad i kvalitet

Hajrović to možda nije planirao, ali jeste Safet Sušić, koji je prepoznao odličan Izetov rad na pripremama reprezentacije, te mu dao mjesto u početnih 11.

Pape često ponavlja kako mu forma igrača u klubu nije toliko bitna, te da je najbitnije da su njegovi izabranici zdravi i spremni. Ne kaže Sušić javno, ali sigurno misli, da je nekada i dobro kada igrači ne igraju redovno za klubove, jer tako na okupljanja reprezentacije dođu znatno željniji igre i dokazivanja, ali i puno smirenijeg ega.

Hajrović demantovao kritičare

Izet je Sušićevo povjerenje ponovo nagradio zlatom. Osim gola protiv Meksika Hajrovićevo zalaganje na oba meča također je bilo nevjerovatno. Igrač kojega su znali kritikovati u Galatasarayu da nema defanzivne navike, istim je intenzitetom igrao i na poziciji desnog krila, ali i na poziciji desnog beka, gdje je često čak znao i preduhitriti svoje kolege u odbrani Mujdžu i Vranješa.

Iako Pape još uvijek nije odlučio sa kojim će to timom otvoriti Svjetsko prvenstvo, sigurno je da će se Izet Hajrović naći u prvom timu, jer jednostavno ovaj neumorni radnik i odličan tehničar i šuter to zaslužuje, kao i što naša reprezentacija zaslužuje u svom sastavu imati tako kvalitetnog igrača.

(Reprezentacija.ba)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...