Da li je ovo Sušićevih 11 Zmajeva za Meksiko?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u noći sa utorka na srijedu igra prijateljsku utakmicu protiv selekcije Meksika.



Selektor Zmajeva Safet Sušić najavio je kako će u ovom susretu izvesti na teren najbolju ekipu s kojom raspolaže.

Sve su prilike kako će Sušić ponovo početi u formaciji 4-2-3-1, te sa Edinom Džekom usamljenim u napadu.

Ta se formacija pokazala kao dobitna na utakmici protiv Obale Slonovače, u kojoj su Zmajevi slavili sa 2:1.

- Mi ćemo protiv Meksika izvesti naš najbolji tim u tom trenutku i koja može ostvariti dobar rezultat. Ovo je ipak prijateljska utakmica i meni je najvažnije da igrači izađu na teren i da se ponašaju onako kako su se ponašali protiv Obale Slonovače. Svi su svjesni oni koji odigraju dobro imaju velike šanse da počnu utakmicu protiv Argentine, tako da su svi igrači sigurno izuzetno motivisani. – najavljuje selektor.

Safet Susic


Danas su na treningu svi trenirali, a novinare je zanimalo da li će Sušić ponovo izvesti kombinovati sastav kao protiv Obale Slonovače.

- To nije bilo ni eksperimentisanje niti kombinovanje sastava. U tom trenutku to je bila naša najbolja ekipa i svi su igrali na jednom visokom nivou. Mi imamo još dva igrača koja nismo mogli da koristimo jer su bili povrijeđeni. I protiv Meksika ću staviti ekipu za koju smatram da je naša najbolja ekipa. – poručio je Pape.

Mogući sastav Zmajeva: Begović, Kolašinac, Spahić, Vranješ, Mujdža, Lulić, Bešić, Pjanić, Hajrović, Misimović, Džeko.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...