Održan tajni sastanak: Ibrahimović igra za Zmajeve u Brazilu?!

FIFA je dala odobrenje Zlatanu Ibrahimoviću da na Svjetsom prvenstvu u Brazilu nosi dres Bosne i Hercegovine, tvrdi švicarski portal 24matin.ch.



Ova vijest zaista zvuči nevjerovatno, a donosimo vam kompletan tekst u kojem se navodi:

"Nakon nekoliko sedmica pregovora iznmeđu FIFA i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine postignut je dogovor da Zlatan Ibrahimović dobije specijalnu dozvolu da nosi dres Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu".



"Iako je Ibrahimović nosio dres Švedske, ona se nije kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo, a Zlatan je porijeklom iz BiH, pa stiče pravo nastupa. Ovakvi slučajevi su jako rijetki, ali se i prije dešavalo da jedan igrač igra za jednu, a onda za drugu reprezentaciju, kao recimo Ferenc Puskas, koji je igrao za Mađarsku i Španiju".

"Zbog ljepote fudbala, odlučili smo prepraviti pravila za Ibrahimovića. Bilo bi šteta da jedan igrač takve klase ne igra na Svjetskom prvenstvu. Ekonomski, priznajem kako je njegov nastup veoma profitabilan, ali to nije utcjelo na našu odluku", rekao je Diego Ramirez, glasnogovornik FIFA.

Kada se SP završi, Zlatan će se vratiti u reprezentaciju Švedske", navodi na kraju teksta portal 24matin.ch.

Cijeli tekst pročitajte na ovom linku: http://24matin.ch/sports/zlatan-ibrahimovic-jouera-la-coupe-du-monde-avec-la-bosnie/





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...