Iz Rome potvrdili: Pjanić vjerovatno napušta Rim ovog ljeta!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić po svemu sudeći će napustiti Romu.



Naime, kao što je poznato, Pjaniću ugovor sa rimskom ekipom ističe na ljeto 2015. godine.

Do produženja ugovora, iako su se u Romi trudili svim silama, nije došlo, pa će rimska ekipa biti prisiljena da proda reprezentativca Bosne i Hercegovine u narednom prelaznom roku, kako bi izbjegla da ga izgubi bez odštete u januaru.

To je potvrdio italijanskim medijima i sportski direktor Rome Walter Sabatini.

"Do ovog trenutka nismo postigli dogovor o novom ugovoru za Miralema Pjanića. Pregovori još traju i ja vam ne mogu reći kako će završiti", kaže Sabatini, pa dodaje:

Miralem Pjanic


"Logično je da ukoliko ne uspijemo produžitii ugovor sa Miralemom da ćemo biti prisiljeni da poslušamo ponude za njega. Do sada je interesovanje pokazalo nekoliko klubova, ali je rano govoriti o imenima, jer se još nadamo da ćemo uspjeti produžiti ugovor sa njim", dodao je sportski direktor Rome.

Međutim, italijanski mediji tvrde kako su šanse da će Pjanić potpisati novi ugovor ravne nuli, jer to sada nije uradio, a sezona je gotova već naredne sedmice.

Pjanić 15. maja dolazi na okupljanje reprezentacije u Sarajevo i ukoliko do 14. maja ne produži ugovor sa Romom, gotovo je pa sigurno kako će ga ova ekipa staviti na transfer listu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...