Navijači ovo Džeki nisu mogli oprostiti

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko jučer je blistao na derbi susretu engleske Premier lige protiv Evertona.



Njegov je Manchester City sa 3:2 savladao Karamele na Goodison Parku, a napadač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na ovoj je utakmici postigao dva gola.

Zanimljiv trenutak se desio pred kraj utakmice, sa Džekom u glavnoj ulozi.

Naime, Dijamant se okliznuo i nezgodno pao na rame, te se pri tome povrijedio.

Glavni sudija utakmice Lee Probert tražio je od Džeke da ustane i napusti teren, kako bi mu se ukazal pomoć, ali Džeko je to odbio, tvrdeći da nije u stanju da se pomjera, pišu britanski mediji.



S druge strane, sudija nije dopustio (?!) da medicinska ekipa Manchester Citya uđe u teren, kako bi pomogla Džeki, te je prekid trajao nekoliko minuta.

Britanski mediji tvrde kako je sudija na kraju ipak dopustio ulazak doktora na teren, ali je Džeki dao žuti karton zbog odugovlačanja.

Navijači Liverpoola, koji su jučer svim srcem navijali za Everton, bili su bijesni nakon utakmice zbog ovoga, pa su na socijalnim mrežama osuli paljbu po Džeki.



Čini se kako navijači Liverpoola zaboravljaju da dres njihove ekipe nosi možda i najveći glumac u istoriji fudbala, Luis Suarez, koji je zaista sjajan napadač, ali ujedno i veliki glumac.

S druge strane, Džeko je igrač koji nikada nije važio za simulatora, pa mu treba vjerovati da se zaista radilo o povredi.

Na kraju krajeva, Džeko je sa dva gola potvrdio da se na terenu nalazio ne zbog glume, već zbog golova.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...