Evo kako su engleski mediji predstavili Seada Kolašinca

Sead Kolašinac igra zaista impresivno ove sezone u dresu Schalkea, a njegove partije nisu prošle nezapaženo, te je za njega veliki interes pokazao Manchester United i poslao zvaničnu ponudu, što je i potvrđeno.




Portal talkSport.com osvrnuo se na interesovanje Manchester United za reprezentativca Bosne i Hercegovine, te naveo razloge zbog čega Sead Kolašinac može igrati u redovima Crvenih đavola.

"Smatra se da će 20-godišnjak odigrati glavnu ulogu za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu ovog ljeta, tako da ukoliko ga United želi bilo bi pametno da ga potpiše prije početka takmičenja u junu", piše talkSport.

Sead Kolasinac


Pomenuti portal istakao je koliko je Kolašinac bolji od Patricea Evre i Alexandera Buttnera, lijevih bekova Uniteda. TalkSPORT navodi da Kolašinac ima tri starta po utakmici, što je više od Evre (2.4) i Buttnera (2.3).

Također mladi lijevi bek Schalkea i reprezentacije Bosne i Hercegovine ima 1.7 presijecanja lopti po ligaškoj utakmici, za razliku od Evre (1.6) i Buttnera (1), naglašavajući tako koliko je Kolašinac učinkovitiji.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...