Evo šta Pellegrini misli o Edinu Džeki

Naš napadač Edin Džeko u intervjuu za NBC Manchester City govorio je o svojoj debitanskoj sezoni u sadašnjem timu i o osobi koja mu je najviše pomogla kako bi se što prije privikao na novu sredinu.


Najbolji strijelac u historiji BiH i reprezentativac Srbije su nerazdvojni u Cityju, dnevni ručak je njihova svakodnevna rutina.

"Kada sam došao u Mančester Aleks mi je mnogo pomogao, jer je to druga država, drugi jezik", rekao je Džeko, a njegov saigrač se složio sa njim, te dodao zanimljivu opasku, "Dobro je nekada, a nekada nije. Jer kada psujem on može sve da razumije".



Iako je skora svake sezone u drugom planu kod menadžera zbog plaćenijih saigrača u napadu kao što je bio Carlos Teves, a sada Kun Aguero i Negredo, Džeko je i dalje jedan od najboljih strijelaca tima, a u januaru je bio i igrač mjeseca.

"Došao sam prije godinu i po i sada vidim drugog igrača. Talenat i kvalitet su bili tu, ali sada ima povjerenje menadžera", rekao je sportski director Cityja Txiki Begiristain.

Riječi hvale za Džeka ima i menadžer Manuel Pellegrini.

"Veoma sam srećan jer je ova sezona dobra za njega. On je mlad igrač i nadam se da će nastaviti da pogađa, jer ima još mnogo prostora za napredak", rekao je Čileanac.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...