Ako se ovo desi, Ibišević napušta Stuttgart


Bh. reprezentativac i naš junak iz Kaunasa, napadač koji nas je golom odveo na Mundijal, Vedad Ibišević, mogao bi na kraju sezone napustiti Stuttgart.

Sport Bild danas tvrdi da će popularni Vedator napustiti Švabe na kraju sezone u slučaju da ispadnu iz Bundeslige. Nakon prvog dijela sezone to se činilo kao nerealna opcija, ali je Stuttgart upao u seriju veoma loših rezultata i do kraja sezone mu predstoji grčevita borba za opstanak.


Navodno bi Ibišević, ukoliko zaista Stuttgart ispadne, karijeru mogao nastaviti u Frankfurtu. Naravno, dosta toga ovisit će i o njegovom nastupu na Mundijalu u susretima s Argentinom, Nigerijom i Iranom. Nadamo se naravno i u drugom krugu.

Osim Frankfurta, u igri za Vedin potpis su navodno i neki klubovi iz Engleske, a više ćemo znati na kraju sezone. Stuttgart se trenutno nalazi na 15. poziciji nakon 24 kola. Međutim, Švabe imaju isto bodova kao i 16. HSV, koji je trenutno prvi ispod crte.

Ibišević će propustiti subotnje gostovanje u Bremenu, zbog crvenog kartona protiv Augsburga. To će mu biti peti meč koji propušta, što znači da će već od narednog kola biti u kadru.

Ove sezone za Stuttgart je postigao 10 golova u Bundesligi i trenutno dijeli 10. poziciju liste strijelaca sa Hahnom iz Augsburga, Robbenom iz Bayerna i Kießlingom iz Bayer Leverkusena. Sigurno da bi brojka od 10 golova bila i veća da nije morao pauzirati čak pet mečeva zbog suspenzije.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...