Zašto Safete, tako ti Vršajevića tvog?


Belgijski Standard, koji juri ka 11. tituli prvaka te zemlje, više nije standardan bez štopera Dine Arslanagića, a na žalost po bh. repku i naše navijače vrlo je vjerovatno da bez njega u Brazilu neće biti standardna ni belgijska reprezentacija, koja je već sad spremna za štoperski super-tandem Vincent Kompany - Dino Arslanagić!

Zašto Safete, tako ti Vršajevića tvog?

Dvadestogodišnji štoperski wunderkind Dino Arslanagić standardan je u svom timu već duže vrijeme. Standardan je Dino i u belgijskoj U-21 reprezentaciji, koja je posljednjih 7-8 godina proizvela najviše fudbalskih super-talenata, koji redovno napreduju u status super-zvijezda belgijske seniorske reprezentacije, jedne od 5-6 najjačih na svijetu, kao i najslavnijih evropskih klubova.


Sušić od HNL ne vidi Evropu

Ali, samo za Sušića, jedinog selektora na planeti, jedinog u historiji fudbala, jedinog koji je ikad, igdje, zakasnio na izvlačenje grupa za prvo, historijsko, debitantsko, jebeno, guzato, sisato, svjetsko prvenstvo svoje zemlje (valjda svoje) i svoje reprezentacije (e to je nesretan fakat), ovaj mladac, štoper budućnosti, i reprezentativac Beligije U-21 a vjerovatno uskoro i belgijske seniorske reprezentacije, naprosto ne postoji - za sad.

Ovo "za sad" je posljednje utočište zapravo potpuno neopravdanog optimizma i nade da će se nači neki novi anonimni etuzijasta, kao onaj Jusuf Juka Bećirović iz Švicarske, koji je spašavao braču Hajrović (potom i Kolašinca a sad i Salatića), a samim tim i Sušića, i njegovo i naše, prvo bosansko-hercegovačko učešće na prvenstvu svijeta, te da će nekako učiniti, izmoliti roditelje, prevariti komšije, da Dino Arslanagić obuče dres Bosne umjesto Belgije.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...