Safet Sušić napušta reprezentaciju BiH nakon Brazila?


Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić ima ugovor sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine do kraja Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Iako je još uvijek rano govoriti o produženju ugovora, čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine po svaku cijenu žele zadržati Sušića na klupi Zmajeva i za predstojeće kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Prve utakmice kvalifikacija za smotru najboljih evropskih selekcija počinju već u drugom dijelu naredne godine i logično je da je želja čelnika NSFSBiH ostanak vjerovatno najboljeg selektora u istoriji Bosne i Hercegovine na kormilu Zmajeva.


Međutim, nije samo reprezentacija Bosne i Hercegovine jedina opcija za Sušića.

Njegov nekadašnji klub, Paris St. Germain, mogao bi na kraju ove sezone promijeniti trenera, a Sušić bi u tom slučaju bio jedan od glavnih kandidata za klupu Svetaca.

Sadašnji trener PSG-a Laurent Blanc na klupi je ove ekipe samo kao prinudno rješenje, nakon što čelnici aktuelnog prvaka Francuske nisu uspjeli dovesti Josea Mourinha, Andrea Villasa-Boasa i Arsene Wengera kada je klub napustio Carlo Ancelotti.

U slučaju da Paris St. Germain na kraju ove sezone ne osvoji barem jedan trofej, Blanc će morati napustiti klupu PSG-a, a na nju bi mogao sjesti Safet Sušić.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...