SKANDAL POTRESA PLANETU Raspad reprezentacije Španije,užasne se stvari dešavale u svlačionici nakon poraza?


Uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, Španjolska i Njemačka su bile u najužem krugu favorita.







Elf je blizu eliminacije bio već u drugoj utakmici kada ih je Kroos spasio golom u 95. minuti, ali bilo je to samo kratkotrajno odgađanje puta kući. U posljednjem kolu pobijedila ih je Južna Koreja i treći put zaredom svjetski je prvak svoj put završio u skupini.

Međutim, atmosfera u i izvan reprezentacije Njemačke je bila daleko od idealne. Na posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Saudijske Arabije, navijači su se žestoko obrušili na Mesuta Ozila i Ilkaya Gundogana koji su se fotografirali s turskim predsjednikom Recepom Erdoganom.

Narušenu atmosferu imala je i Španjolska koja je 48 sati prije prve utakmice na prvenstvu, one protiv Portugala (3:3) ostala bez izbornika Julena Lopeteguija, trenera koji ih je u kvalifikacijama i u skupini s Italijom odveo do prvog mjesta te u pripremnoj utakmici pobijedio Argentinu sa 6:1!






Međutim, tri dana prije derbija s Portugalom, Real Madrid je objavio kako je njihov novi trener upravo Lopetegui i bez obzira što je imao podršku igrača, izbornik je smijenjen, a njegovo je mjesto zauzeo Fernando Hierro:

"Lopetegui je bio naš vođa, a Hierro je izvukao ono što je mogao", rekao je Koke nakon poraza od Rusije.

Desetak dana kasnije, Španjolska putuje kući, a razlog je poraz u osmini finala nakon penala protiv Rusije. No, gledajući igru furije u Rusiji, taj rezultat neće otići u povijest kao jedno od najvećih iznenađenja jer su Španjolci u skupini jedva pobijedili Iran (1:0) i u 91. minuti se izvukli od poraza protiv Maroka (2:2).






Povela je Španjolska protiv Rusije autogolom Ignaševiča, no do 45. minute nisu imali nijedan udarac prema vratima Akinfejeva! Rusija se u drugom poluvremenu svjesno povukla i otvorila prostor Španjolcima koji su postavili brojne rekorde, individualne i momčadske u broju dodavanja, ali uzaludno jer su do konkretnih prilika dolazi iznimno rijetko.

"Njihov me igrač s obje ruke držao i srušio, ne znam kako je sudac i nakon pregleda VAR-a zadržao mišljenje kako to nije penal", žalio se Ramos zbog nedosuđenog kaznenog udarca s kraja utakmice, no nakon pregleda snimke, jasno se vidi kako nema govora o jedanaestercu.

Pogledamo li rezultate furije na protekla tri prvenstva, Svjetskom u Brazilu (ispali u skupini), Europskom u Francuskoj (ispali u osmini finala) te Svjetskom u Rusiji (ispali u osmini), zagovornici teze kako je tiki-taki došao kraj, itekako imaju argumente na svojoj strani.

Osam godina prošlo je od naslova svjetskog prvaka u Južnoafričkoj Republici, a njihov bivši izbornik Luis Aragones je u nekoliko situacija ponavljao:

"Samo pobjeda, pobjeda, pobjeda. To je ono što se broji i što donosi naslove."






S njim se složio i Cesc Fabregas koji je rekao da je tiki-taka potpuno bezopasna, a ta će tvrdnja u narednim danima zasigurno dobiti i nove zagovornike.

Nakon poraza od Rusije, od reprezentativne karijere se oprostio jedan od najboljih Španjolaca u istoriji, Andres Iniesta. Već je i prije prvenstva Gerard Pique rekao da je za njega ovo posljednji nastup u dresu furije, a Barcelona je time ostala na samo dva španjolska reprezentativca, Jordiju Albi i Sergiju Busquetsu!?

Više ih imaju oba rivala, i Atletico Madrid (Saul, Koke, Diego Costa) i Real Madrid, koji ima čak triputa više reprezentativaca.






Pobjednik, ako uopće postoji Španjolac koji se može nazvati pobjednikom u ovom situaciji, je definitivno Julen Lopetegui. Ranim ispadanjem Savez je shvatio kako je napravio pogrešku i direktno utjecao na atmosferu u svlačionici smijenivši čovjeka u kojeg su igrači imali puno povjerenje i kojeg su smatrali vođom.

Osim toga, kao trener kraljevskog kluba, Lopetegui može biti sretan jer će njegovi španjolski igrači imati više odmora za nadolazeću sezonu.

Trenutni selektor Fernando Hierro preuzeo je odgovornost za ovaj rezultat i gotovo je sigurno kako će uskoro postati bivši, a prema tvrdnjama španjolskih medija, njega bi trebao naslijediti trener Espanyola, Quique Sánchez Flores.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...