Messi razbjesnio muslimane širom svijetu: Svi žele da mu zapale dres, nakon što je objavljeno ovo


Posljednju provjeru prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, na kojem će biti u skupini s Hrvatskom, Argentinci će imati u subotu protiv Izraela u Jeruzalemu, a odluka o mjestu odigravanja pokrenula je burne političke rasprave.







Utakmica će se igrati na stadionu Teddy Kolek u zapadnom Jeruzalemu, a Palestinci žele istočni dio toga grada da postane metropola njihove buduće države, koja bi obuhvaćala Pojas Gaze i Zapadnu obalu, koja je pod izraelskom okupacijom.

Zato je predsjednik Palestinskog nogometnog saveza Jibril Rajoub optužio Izraelce da žele iskoristiti utakmicu kao politički alat, jer njome obilježavaju 70 godina izraelske države, te je pismom na to upozorio argentinskoga kolegu Claudija Tapiu i pozvao navijače iz svih muslimanskih zemalja diljem svijeta da spale dresove i slike Lea Messija zaigra li Barcelonin virtuoz na toj utakmici.






Tako se Messi, ni kriv ni dužan, našao usred dugogodišnjeg političkog sukoba. A vjerojatno ništa ne bi bilo sporno da su Izraelci utakmicu organizirali u Haifi, kako je bilo prvotno u planu, na stadionu koji ionako prima više gledatelja nego ovaj u Jeruzalemu.

"On je velik simbol i zato ćemo ciljati posebno njega. Još se nadamo da Messi neće doći, ali ako dođe, pozivam sve da ga se odreknu, spale njegove slike i dresove", rekao je Rajoub, koji već dugo pokušava u Fifi izlobirati sankcije za Izrael, između ostaloga i zato što je palestinskim sportašima na Zapadnoj obali nametnuo ograničenje kretanja iz "sigurnosnih razloga".




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...