Ivan Rakitić odgovorio Prosinečkom na izjavu koja mu se nimalo nije svidjela


Želimo ispisati svoju historiju, poručio je Ivan Rakitić na posljednjoj novinarskoj konferenciji u Roščinu prije puta "Vatrenih" u Nižnji Novgorod gdje ih u nedjelju očekuje duel osmine finala SP protiv Danske.







- Generacija iz '98. nam je pokazala put, oni su naši idoli, ali moramo ih zaboraviti i njihov rezultat nam ne smije biti teret. Želimo pokazati svijetu da imamo pravu reprezentaciju i da živimo za ovaj dres. Želimo da za 20 godina pričaju o našoj generaciji, a ne više o generaciji '98. - dodao je veznjak Barcelone, prenosi Hina.

Prva prepreka na tom putu je Danska koja čeka Hrvatsku u osmini finala u Nižnjem Novgorodu.

- Danska je ozbiljna reprezentacija, nije slučajno da su toliko dugo bez poraza. Kompaktni su i u svakom trenutku znaju kako se postaviti, a u napadu imaju brze i neugodne igrače. Igraju fizički zahtjevan fudbal i zasluženo su stigli do osmine finala.






Rakitić se složio kako je veznjak Tottenhama Christian Eriksen njihov najbolji igrač.

- Erkison je jedan od najboljih playmakera na svijetu, nije slučajno da igra tako dobar fudbal.

Osvrnuo se i na činjenicu da bi svaka iduća utakmica mogla biti i zadnja, što stvara dodatan pritisak na igrače.

- Vidjet ćemo hoće li biti zadnja. Mi želimo nastaviti ovim putem. Imamo atmosferu i igru i to je naša snaga. Idemo korak po korak, želimo nastaviti ovaj put, a ako osvojimo pehar, onda se svi možemo povući.






U slučaju pobjede hrvatsku reprezentaciju bi u četvrtfinalu čekala Španija.

- Baš sam sa suprugom pričao kako na svakom velikom takmičenju igramo protiv Španske. Za mene su i dalje prvi favoriti prvenstva. Imali su tri teške utakmice, ali način i sigurnost kojom igraju su iznad ostalih - kazao je Rakitić, te sa smiješkom dodao: - Vjerujem da im je četvrtfinale dosta. Svi su već umorni i dobro bi im došao odmor. Želio bih igrati protiv njih, ali prije toga mi imamo težak posao s Danskom, a oni s Rusijom.

Rakitić je odrastao gledajući Roberta Prosinečkog koji je rekao da je Luka Modrić najbolji veznjak svijeta.

- Ako je to rekao Prosinečki, onda je upravu. Nema osobe koja bolje razumije fudbal od Roberta. Modrić je vrhunski fudbaler, ali je sjajan i kao osoba. On je naš kapiten, užitak je igrati protiv njega sve te sezone u Španiji i boriti se za trofeje, ali je ljepše boriti se s njim zajedno u dresu hrvatske reprezentacije - kazao je Rakitić.

Zahvalio je navijačima poručivši kako igrače raduje podrška koju dobijaju sa svih strana svijeta:

- Podrška naših navijača iz cijelog svijeta je fantastična. Znamo koliko radosti i veselja donosimo našim navijačima. Ovo je velika i fantastična prilika, a naša želja je ići dalje. Borit ćemo se do zadnjeg atoma, niko ne želi uspjeh više od nas.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...