Pjanić rekao DA! Odbio tri ponude, ali ovu nikako nije mogao!

Miralem Pjanić će uskoro napustiti Romu, u to su gotovo pa svi uvjereni.



Nakon što je od 2011. godine, kada ga je u Romu iz Lyona doveo tadašnji trener Vučice (a sadašnji Barcelone) Luis Enrique, briljirao u Seriji A, ove sezone je jednostavno eksplodirao.

Sa osam golova i šest asistencija u Seriji A i Ligi prvaka uvjerljivo je najbolje ocijenjeni igrač ne samo Rome, već i kompletne Serije A.





Sjajne igre u Romi nisu mogle proći nezapaženo kod velikih klubova, a prvi je ponovo reagovao Enrique.

Upravo je Miralem Pjanić bio prvo pojačanje koje je ovaj španski stručnjak tražio kada je došao u Romu, izjavivši tada kako je "Pjanić legitimni nasljednik Xavija Hernandeza".

Xavi je napustio Barcelonu, a Andres Iniesta također zalazi u pozne igračke godine, pa je Pjanić bio logičan izbor za Enrique.

Za Pjanića se, prema pisanju strane štampe, interesuju i Real Madrid, Manchester City i Chelsea, ali sve su prilike kako ćemo reprezentativca BiH uskoro gledati na Nou Campu.

Navodno je Pjanić već nekoliko puta telefonski razgovarao sa Enriqueom, s kojim je ostao prijatelj i kada je ovaj napustio Romu, te mu dao načelni pristanak za dolazak u Barcelonu.

S druge strane, Rome je također vojna na prodaju, ali ne za manje od 40 miliona eura, a to je cifra koju je Barcelona spremna platiti. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...