Nećete vjerovati s kim u Romi uspoređuju Edina Džeku

Zbog pravila o broju stranaca privremeno je odgođeno potpisivanje ugovora između Edina Džeke i Rome, no euforija zbog dolaska Dijamanta u Rim nije se stišala.





Nimalo. Sada svi žele dati svoju prognozu suradnje za koju se vjeruje da bi u Vječni grad mogla vratiti i Scudetto.

Za Džeku sada svi imaju barem po jedan savjet. Najprije mu je sreću u Rimu poželio bivši trener u Cityju, Manuel Pellegrini.

- Ovdje je osvojio dvije titule, jako je dobar igrač. Ali mislim da svake godine ekipa treba promijeniti neke igrače, a Edin je ovdje bio četiri godine. To je bilo dovoljno i za njega. Treba mu promjena. Puno cijenim ono što je učinio za klub jer smo zajedno osvojili dva trofeja, rekao je Pellegrini, dodajući: Džeko će biti značajan igrač za Romu, uvjeren sam da će imati uspješnu sezonu. Želim mu sve najbolje.

Zatim mu je dobrodošlicu poželio suigrač mu iz reprezentacije, Miralem Pjanić.



- Džeko je bio veoma motiviran kada je u pitanju dolazak u Romu, jedva čeka zaigrati, rekao je Mali princ, dodajući: Sretan je i kao takav bit će nam od velike pomoći ove sezone. Konkurencija u timu je pozitivna stvar jer nas očekuju nastupi u različitim natjecanjima. Ako se želite natjecati na visokoj razini i približit se Juventusu, trebaju vam veliki igrači.

Ni trener Rudi Garcia nije mogao ne spomenuti ga…

- Džeko je timski igrač. Drago mi je da imam dvojicu prvaka u timu, ne samo jednog. Nadam se da ću cijele sezone imati taj ‘problem’, odgovorio je strateg Rimljana na sugestiju da mu je dolazak Dijamanta zakomplicirao odabir udarne postave čiji je standardni član Francesco Totti.

Dok Edin još iščekuje razrješenje zavrzlame oko potpisa, odnosno dok Roma ne oslobodi jedno mjesto za igrača izvan Europske unije te eventualno proda Brazilca Marquinho ili Paragvajca Antonija Sanabriju, sve se svodi na teoriju i prognoze, a Talijani su se svezali ideje da je Džeko – novi Batistuta. Ističe to i Football Italia…

- Roma je čitavog ljeta pokušavala dovesti Džeku i upornost sportskog direktora Waltera Sabatinija na kraju se isplatila. Sa tri ligaške titule i više osvojenih kupova u Njemačkoj i Engleskoj, Džeko Romi donosi pobjednički mentalitet.

To je ono što je potrebno ovoj ekipi koja nije osvojila titulu prvaka od 2001. godine, ističe spomenuti portal, aludirajući na već etabliranu ideju da je Džeko itekako sposoban ponoviti 20 golova Gabriela Batistute iz te šampionske sezone rimskog kluba.

U međuvremenu, Roma se na europskim travnjacima sprema za ono što ju čeka u Serie A i Ligi prvaka, u posljednjoj provjeri Pjanić i društvo savladali su Valenciju 3:1. Džekin posao obavili su Totti, Gervinho i još jedan debitant Mohamed Salah…



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...