Kakva odluka Zvjezdana Misimovića! Ovom se niko nije nadao!

Vlasnica kineskog Guizhoa Renhee zamolila je rekordera po broju nastupa za bh. selekciju da se aktivira i pomogne klubu.





Zvjezdan Misimović ponovo će u kopačke i to kao profesionalni igrač. Iako se oprostio od nogometne karijere, Miske je ipak odlučio da prekine igračku mirovinu i to na nagovor vlasnice kineskog Guizhou Renhea, za koji je Misimović nastupao tokom dvije sezone, zajedno sa Zlatanom Muslimovićem.

Moćna Kineskinja zamolila je rekordera po broju nastupa za bh. selekciju da se ponovo aktivira i pomogne Guizhou Renheu, koji se trenutno bori za opstanak u kineskoj ligi.



Misimović je, nakon dužeg nagovaranja, uspio pristati pomoći, te će odigrati četiri mjeseca u Kini, nakon čega ide u definitivnu igračku penziju.

Za to vrijeme, njegova funkcija team-koordinatora u reprezentaciji BiH će biti zamrznuta, a po završetku kineske epizode,

Misimović će se ponovo priključiti A selekciji, za koju pak neće igrati, s obzirom na to da se oprostio od dresa bh. tima, uzevši njemačko državljanstvo.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...