Izrael izbačen sa Eura, Zmajevi idu u Francusku!?

Dušan Maravić, dugogodišnji delegat, instruktor FIFA-e i saradnik Seppa Blattera, jedan od najuspješnijih sportskih radnika na prostoru bivše države, dobar poznavalac prilika u svjetskom nogometu, u intervjuu za Avazov Sport govorio je o kampanji koja se vodi protiv čelnika FIFA –e, o bh. reprezentaciji, Ivici Osimu, o Srbiji, Hrvatskoj, Izraelu...





Vjerujete li u špekulacije da UEFA –a ne želi Izrael na Evropskom prvenstvu? Isključivo zbog rizika oko osiguranja njihove reprezentacije na takmičenjima kao što je EP u Francuskoj?

- Niko javno neće reći da li neka reprezentacija treba ili ne igrati na Evropskom prvenstvu. Ako toga ima, onda se radi u rukavicama.



Dugo sam u FIFA –i i UEFA –i , po mom osjećanju možda oni ne vole da Izrael prođe, ali to niko javno neće reći. Postoji tiha diplomatija. 

Ako se izraelski savez korektno ponaša, ako su igrači korektni, uspješni, niko im neće zabraniti da ostvare sportski rezultat i cilj.

Uostalom, vi znate da je i bh. reprezentacija izborila plasman na Svjetsko prvenstvo i igrala u Brazilu -  izjavio je  Maravić za Sport.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...