Menadžer Evertona priznao: Nisam ovo očekivao od Muhameda Bešića

Menadžer Evertona Roberto Martinez vjeruje da se naš fudbalski reprezentativac Muhamed Bešić može razviti u vrhunskog veznog fudbalera.





Naime, ovaj 22-godišnjak je većinu svoje karijere proveo igrajući na mjestu stopera, ali je u reprezentaciji i u Evertonu počeo igrati u veznom redu gdje pokazuje veliki potencijal.

On je ove sezone zabilježio 29 nastupa za prvi tim Karamela i postao jedan od najvažnijih fudbalera ekipe sa Goodisona, a menadžer Martinez smatra da to nije slučajno.

''Bešić je fenomenalan karakter. On je neko na koga se možete osloniti i neko na kome možete graditi budućnost'', kazao je menadžer Karamela i dodao:



''Mo je došao iz slabije lige i trebalo mu je vremena da se prilagodi načinu igre u Premiershipu, a ono što je on uradio je fantastično''.

Martinez smatra da će se ipak vidljivija poboljšanja u Bešićevoj igri vidjeti tek nakon obavljenjih priprema sa svojim klubom.

''Njegovo iskustvo mu je pomoglo da se razvije i on je sada na mjestu gdje ga nisam očekivao da bude. Napredovao je mnogo, još uvijek je veoma mlad igrač i najbolje ga očekuje posebno kada odradi kompletne pripreme sa nama'', zaključio je Roberto Martinez.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...