Evo kako će izgledati reprezentacija BiH za 10 godina!

Igrača koji su porijeklom ili rođeni u Bosni i Hercegovini, a sada svoj hljeb zarađuju po cijelom svijetu je zaista mnogo.





Međutim u skorijoj prošlosti sav taj potencijal nije bio iskorištavan na najbolji način, a tome najbolje govore primjeri kako smo izgubili vanserijske nogometaše koji su obukli dres drugih reprezentacija.

U ovom tekstu smo se odlučili malo poigrati napravivši projekciju nogometne reprezentacije BiH kako bi ona mogla izgledati 2025. godine.

Dovoljno je da navedemo primjer Zlatana Ibrahimovića koji se nudio reprezentaciji BiH, ali tadašnja vrhuška u krovnoj kući bh. nogometa je poručila “kako imamo na pretek takvih”.

Međutim, da iznova stasavaju talenti, te da se BiH ne treba brinuti za svoju budućnost što se tiče reprezentativnog nogometa, dovoljno je da pogledate sastave mlađih kategorija bundesligaških klubova.

Ali postoji tu i drugi momenat od kojeg ovisi da cijela stvar ispadne najbolje po nas. To je odlučnost ljudi u Nogometnom savezu BiH da isprave greške svojih prethodnika i ne dozvole da bosanskohercegovačka djeca obuku dresove drugih država.



U ovom tekstu smo se odlučili malo poigrati napravivši projekciju nogometne reprezentacije BiH kako bi ona mogla izgledati 2025. godine.

Današnja bh. nogometna reprezentacija spoj je iskustva i mladosti i veliki broj njih koji i danas nose državni dres nosit će ga i za deset godina. Među tim igračima su sigurno Miralem Pjanić, Sead Kolašinac, Tino Sušić, Muhamed Bešić, a ne bi nas trebalo ni iznenaditi kada bi među stativama i dalje stajao Asmir Begović.

Ali 2025. godine među Zmajevima neće više biti Edina Džeke, Vedada Ibiševića, Mensura Mujdže, Senada Lulića… Njih će zamijeniti neki novi klinci.

Mi smo ih ovdje odabrali 11, što je bilo jako teško. Vjerovatno da se neki od vas neće složiti s izborom smatrajući da smo bolje izostavili, ali jedno je sigurno, imat ćemo u najmanju reprezentaciju koja će igrati respektabilnu ulogu u svjetskom nogometu.

Raif Husić
Adis Omerbašić
Sandy Husić
Harun Velić
Damir Bektić
Dženis Burnić
Dino Bajrić
Andej Modić
Mirza Mustafić
Deni Salanović
Nihad Hadžikić




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...