Evo dokle bi Zmajevi dogurali u Brazilu da nije bilo sudijske nepravde

Prvu rundu Svjetskog prvenstva obilježilo je nekoliko grubih sudačkih pogreški pa je ugledni britanski magazin FourFourTwo napravio simulaciju osmine finala u slučaju da su suci svoj posao odradili kako treba.



U takvom bi se raspletu u završnici našlo mjesta za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

FourFourTwo navodi da je u utakmici Brazila i Hrvatske Neymar trebao dobiti crveni karton zbog udaranja Luke Modrića, da jedanaesterac na Fredu nije postojao i da je japanski sudac Yuichi Nishimura poništio regularan gol vatrenih.

Brazil tako ne samo da ne bi pobijedio, već bi i izgubio utakmicu pa bi Hrvatska SP otvorila s tri boda. Nakon toga je bez ikakvih primjedbi dobila Kamerun s 4:0 pa bi već tada imala šest bodova i osigurano mjesto u završnici.

Za BiH se navodi da joj je protiv Nigerije neopravdano poništen gol Edina Džeke tako da je u toj utakmici trebala osvojiti bod. Nakon toga je svladala Iran, a četiri boda bi zmajevima bila dovoljno za prolazak skupine na njihovom prvom SP-u.



Britanski magazin smatra da su mjesto među 16 najboljih zaslužili još Engleska i Obala Slonovače pa da je bilo malo više pravde, osmina finala bi izgledala ovako:

    Hrvatska - Čile
    Kolumbija - Engleska
    Francuska - BiH
    Nizozemska - Brazil
    Kostarika - Obala Slonovače
    Njemačka - Alžir
    Argentina - Švicarska
    Belgija - SAD


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...