U reprezentaciju se vraća igrač za kojeg nikom nije jasno zašto je izbačen


Iako sezona u BH Telecom Premijer ligi BiH, iz koje dolazi najviše mladih reprezentativaca naše zemlje još nije počela, za selektora naših nada Vladu Jagodića nema predaha.

Doskorašni trener zeničkog Čelika prošle godine u Rovinju je obavio pripreme, a i ove zime odsjeo je u rovinjskom hotelu Park, odakle će putovati po Istri i pratiti formu svojih izabranika iz četiri kluba.

"U Istri su Željezničar, Široki Brijeg, Borac i Čelik i imat ću priliku da se uvjerim u formu većine reprezentativaca iz ovih klubova", kazao je Jagodić za Oslobođenje.

Početkom narednog mjeseca, tačnije 5. marta u Hercegovini je zakazano okupljanje u kojem će Jagodić testirati igrače i vjerovatno podmladiti tim koji je ostao bez šansi da se u tekućim kvalifikacijama domogne Evropskog prvenstva.


"Planirali smo da se okupimo u Trening-centru u Zenici, ali on još nije u potpunoj funkciji pa ćemo putovati u Čitluk. U mladoj reprezentaciji trenutno nastupaju igrači rođeni 1992. i 1993. godine, ali s obzirom na to da smo izgubili šanse za EP, želimo provjeriti generaciju 94-95. Praktično, bit će to utakmica U21 protiv U20 tima. Dosta ovih igrača je nastupilo na Mediteranskim igrama u Turskoj i polako ćemo ih uvoditi u takmičarski ritam, kako bismo spremni dočekali naredne kvalifikacije. Međutim, nećemo zaboraviti ni one koji su igrama skrenuli pažnju na sebe i koji su kandidati za A tim, a među kojima su Srđan Grahovac, Nermin Zolotić, Muhamed Bešić... Naravno, odluku o svemu ćemo donijeti nakon martovskog okupljanja", kazao je Jagodić, naglasivši da ima izuzetno dobru saradnju sa selektorom A tima Safetom Sušićem:

"Jedan od naših osnovnih ciljeva, osim plasmana na EP je stvaranje igrača za A reprezentaciju i na tome ćemo raditi i u budućnosti."

U Jagodićevoj bilježnici su petorica igrača Širokog Brijega (Špikić, Zakarić, Marić, Petrović, Ćorluka), četvorica iz Željezničara (Zolotić, Hodžić, Bajić, Damir Sadiković), Grahovac iz Borca, Gojković iz Čelika... Ni Jagodićevi pomoćnici ne miruju. Tako je Dragan Perić zadužen za praćenje igrača u Makarskoj, a Avdo Kalajdžić u Crnoj Gori.

Provjera protiv Poljske

Krajem maja ili početkom juna naša mlada reprezentacija odmjeriće snage sa Poljskom.

"Gostovaćemo Poljacima, ali još ne znamo tačan termin. Praktično to će biti prva prava provjera za nove momke koji na sebe skrenu pažnju u Čitluku", kazao je Jagodić.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...