Ibišević se naljutio na novinare: Stvarno pišete gluposti


Ako za njega neko ponudi 9,5 miliona eura, Vedad Ibišević može napustiti Štutgart, a u slučaju da "Švabe" ispadnu iz lige, imat će mogućnost da, u potrazi za boljom sredinom, ode bez obeštećenja. Ovi navodi iz teksta koji je osvanuo u "Sport Bildu", odjeknuli su Njemačkom kao bomba.

Kako se produžava agonija Štutgarta, budućnost našeg napadača sve je češće tema njemačkih medija. Kako tvrdi "Bild", za Ibiševića će u ljetnom prijelaznom roku u red stati dosta engleskih i italijanskih klubova, dok bi i prije toga po njega mogao krenuti ukrajinski Metalist Harkov, koji je, izgleda, najviše zainteresiran za njega.

Sve i svašta


Navodi iz teksta o Ibiševiću, koji se rastegao na skoro dvije stranice, izazvali su ekspresnu reakciju sportskog direktora Štutgarta Fredija Bobića, koji je požurio da sve demantira. Isto je jučer u razgovoru za "Dnevni avaz" kazao i naš reprezentativni golgeter.

- To su gluposti. Novinar je napisao sve i svašta. Ništa od toga nije istina - rekao nam je Ibišević.

Podatak da je u Vedin ugovor sa Štutgartom ugrađena klauzula da može ići u slučaju ponude od najmanje 9,5 miliona eura, tvrdi Vedo, nije tačan.

- Ne. Sve su to špekulacije. Glupo je uopće pričati o tome. Čudi me da je tekst takve tematike uopće objavljen sada, jer je prijelazni rok završen. Nema logike. Osim toga, apsolutno ništa se ne dešava. Možda se nešto dogodi u ljeto, nikad se ne zna, ali i tada će konačnu riječ imati klub. Do tada nema smisla pričati o transferu. Jedino o čemu treba govoriti je Štutgart. Situacija nam je loša i do kraja sezone je moramo popraviti. To je jedino što me brine - rekao je reprezentativac BiH.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...