Spalletti ogorčen: Ovo za Džeku nije nimalo pošteno


Najbolji strijelac Rome ove sezone Edin Džeko nije se proslavio u dvomeču sa Lyonom koji je njegova ekipa igrala u okviru Evropske lige.






Džeko se zato na udaru kritika italijanskih medija, ali i dijela navijača rimske ekipe, koji su izgleda zaboravili koliko je Džeko dao Romi ove sezone.

Zato to nije zaboravio njegov trener Luciano Spalletti.

Spalletti je stao u zaštitu Edina Džeke nakon njegovih razočaravajućih partija u dvomeču sa Lyonom.





Džekina neefikasnost na tim utakmicama se itekako odrazila na rezultat, pa se Roma na kraju oprostila od Evropske lige u osmini finala.

Spalletti je svjestan da je njegov tim zakazao u ovom dvomeču, ali je nakon utakmice istakao da ne bi bilo pošteno kritikovati čovjeka koji je Romu i doveo do osmine finala.

 "Naravno da su neki igrači mogli i morali odigrati bolje, ali nije pošteno kritikovati Edina Džeku. On nas je i doveo ovdje", započeo je Spalletti, koji je potom i sam uputio kritike jednom Džekinom saigraču:

"Vidjeli ste Salaha. Naprimjer, on je trebao odigrati bolje i riješiti neke situacije onako kako on zna. Ali, to je fudbal i on je pun uspona i padova".

Edin Džeko je ove sezone postigao osam golova u Evropskoj ligi i sada je jasno da će ostati na toj brojci.

Naš napadač ima priliku biti prvi strijelac ovog takmičenja uprkos tome što je Roma eliminisana, a najveća prijetnja mu je Ibrahimović sa pet pogodaka.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...