Baždarević prelomio: Ovaj igrač neće dobiti poziv u reprezentaciju, a Meša ima jako dobar razlog



BiH u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekuje Gibraltar, a selektor Mehmed Baždarević je najavio standardnu postavu protiv autsajdera, pohvalio nositelje reprezentacije Edina Džeku i Miralema Pjanića, ali izrazio i zabrinutost zbog male minutaže brojnih reprezentativaca.





"Iako igramo protiv Gibraltara ozbiljno ih doživljavamo. Moramo bez većih problema uzeti tri boda i onda čekati Grke u junu, u možda i najvažnijoj utakmici kvalifikacija za Mundijal u Rusiji. Nećemo apsolutno ništa eksperimentisati. Igrat će u tom trenutku najbolje. Ozbiljno ćemo se pripremiti za meč jer ne smijemo napraviti glupost, kakva nam se znala desiti sa autsajderom ranije u nekim kvalifikacijama, rekao je za Anadolu Agency Mehmed Baždarević.

BiH u martu igra prijateljsku utakmicu s Albanijom

"Puno puta smo pričali o tome i realno je da se sa Grcima do kraja kvalifikacija borimo za drugo mjesto i baraž. U svakoj utakmici do kraja kvalifikacija tražit ćemo tri boda i ići na pobjedu."

Tri dana nakon Gibraltara BiH će u prijateljskoj utakmici biti gost Albanije u Elbasanu.

"Protiv Albanije oprobat ćemo neke igrače, neke od onih koje smatramo da bi trebali biti budućnost reprezentacije BiH. Igrat ćemo protiv kvalitetnog protivnika, ekipe koja je bila učesnik posljednjeg Evropskog prvenstva i vidjet ćemo koliko neki mogu pružiti, odnosno koliko na njih možemo računati. Za to i služe prijateljske utakmice", kazao je Baždarević, a pa je odgovorio na pitanje koji bi mladi igrači mogli dobiti poziv za meč protiv Albanije:

"Ne bih o imenima. Imam još vremena da odlučim. Pratim puno igrača. Nastojim vidjeti sve, da nekoga ne promašimo. Sa nama će biti momci koji bi u budućnosti mogli biti standardni, važni elementi u reprezentaciji BiH."





Miralem Pjanić i Edin Džeko igraju u odličnoj formi pred nastavak kvalifikacija za SP.

"Oni su vrhunski igrači i ljudi. O njima imam veoma visoko mišljenje. Isto sam govorio i kada nisu bili u ovoj formi i kada su ih pojedini osporavali. Volio bih i da drugi naši igrači idu daleko kao Džeko i Pjanić, oni koji su nosioci našeg fudbala u Evropi," rekao je selektor pa istaknuo što ga brine kada su u pitanju standardni reprezentativci.

Bh. tandem Džeko - Ibišević treći u Evropi

"Brine me što puno naših do sada standardnih reprezentativaca ne igra u posljednje vrijeme standardno u klubovima. Imamo mnogo problema, pogotovo defanzivno. Međutim, vjerujem da će se to uskoro promijeniti, odnosno prvenstveno do kraja sezone kada nas 9. juna očekuje duel sa Grcima."

Emir Spahić ne igra od raskida ugovora s HSV-om.

"Razgovarao sam sa Emirom i posjetit ću ga u narednim danima. Hoće li biti na spisku za Gibraltar?! To neću reći u javnosti prije nego sa njim razgovaram. Red je, čovjek je tolike godine u reprezentaciji, bio je dugogodišnji kapiten i zaslužuje respket. Da ima klub, da igra, dileme niti u jednom momentu ne bi bilo", rekao je Baždarević.

Osvrnuo se selektor i na prve utakmice osmine finala Lige prvaka,

"PSG nije iznenađenje za mene. Pratim ih stalno. Imaju fantastične fudbalere. Nije iznenađenje fantastična igra Pariza protiv Katalonaca. U pobjedi PSG-a 4:0 iznenađenje je loša i neprepoznatljiva igra Barcelone. Monaco je odigrao odličnu utakmicu do 70. minuta u Engleskoj protiv Manchester Cityja. Umjesto da povedu 3:1 i pobijede 5:1, promašili su penal i onda izgubili 3:5. To je fudbal. Gledali smo jednu od boljih utakmica ikada i zbog toga vjerujem da Monaco nije bez šansi u revanšu u Kneževini", završio je Baždarević.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...