ŠOKANTNE VIJESTI IZ SAD Jusuf Nurkić ne igra za reprezentaciju BiH!?


Čelnici NBA kluba najvjerovatnije neće dopustiti Jusufu Nurkiću da obuče dres reprezentacije BiH tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.





Iako Jusuf Nurkić ima želju da igra mečeve protiv Rusije i Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sljedeće godine, njegov klub Denver Nagets najvjerovatnije će zatražiti da bh. centar ovog ljeta ne nastupi za reprezentaciju, saznaje "Dnevni avaz".

Iz predostrožnosti i bojazni da bi popularni Juka mogao da obnovi povredu, koja ga je prošle godine odvojila sa terena na osam mjeseci, klub iz Kolorada tražiće da Nurkić propusti kvalifikacije.





To je u skladu sa propisima koji su određeni na relaciji NBA - FIBA. Naime, između Međurodne košarkaške federacije i najjače lige svijeta dogovoreno je da igrači ne nastupaju za reprezentaciju, ukoliko medicinsko osoblje njihovih klubova iz NBA smatra da postoji mogućnost da se povrijede tokom nastupa za nacionalni tim.

Ukoliko Nurkić ne nastupi u dresu "zmajeva", biće to veliki udarac za bh. selekciju tokom kvalifikacija za Eurobasket.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 25. jul u Tuzli, a do tada će biti poznato da li će se u timu naći i NBA zvijezda iz Denvera.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...