SUKOB U SVLAČIONICI Džeko poludio zbog Spallettija, jedan će morati otići iz kluba

U derbi susretu italijanske Serije A danas se sastaju Roma i Napoli.



Ovaj susret je od velike važnosti za obje ekipe, jer može na kraju sezone odlučiti ishod o drugom mjestu u Seriji A.





Napoli uoči ovog susreta ima pet bodova prenosti u odnosu na trećeplasiranu Romu, koja bi eventualnom pobjedom danas mogla zaoštriti borbu za drugo mjesto na tabeli Serije A na kraju ove sezone.

Trener Rimljana Luciano Spalletti i u ovoj je utakmici odlučio ostaviti Edina Džeku na klupi, a kako navode italijanski mediji, to nije nimalo dopalo kapitenu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iako Spalletti u medijima na sva usta hvali Džeku, drži ga na klupi u svim važnijim utakmicama u posljednje vrijeme.

Džeko je u posljednja dva mjeseca sa klupe počeo svaku iole važniju utakmicu Rome, te je tako bio rezerva na utakmicama protiv Reala, Fiorentine, Intera i evo danas Napolija.

Italijanski mediji navode kako se takva situacija nije niti malo svidjela Džeki, koji je to i saopštio Spallettiju, ali je ponovo ostao na klupi.

Slična je situacija i sa Francescom Tottijem, koji je već neko vrijeme na ratnoj nozi sa Spallettijem, a sada se u cijelu priču uključio i Edin Džeko.

S obzirom na postojeću situaciju u Romi, te da Džeko ponovo sjedi na klupi, za očekivati je da naredno ljeto kapiten Zmajeva potraži sebi novi klub.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...