ŠOK! Reprezentacija Bosne i Hercegovine izbačena iz svih takmičenja?!

Veliki broj portala i novinara koji se bave košarkaškim pitanjima prenose da je FIBA Evropa večeras kaznila sve Košarkaške saveze zbog odluke klubova da se priklone Evroligi i Evrokupu.



Potpuna pometnja nastala je u kasne sate na košarkaškom nebu Evrope uslijed odluke FIBA da kazni Košarkaške saveze koji nisu uspjeli da iskontrolišu klubove i usmjere ih ka FIBA Ligi prvaka.





Na Twitteru Yugobasket najprije je objavljeno pismo koje je FIBA uputila KS Slovenije, a potom je još nekoliko specijalizovanih stranih portala prenijelo informaciju da je sa EURO 2017 isključeno 14 reprezentacija među kojima i selekcija Bosne i Hercegovine!

"Sportando" prenosi da je FIBA kaznila Košarkaške saveze BiH, Hrvatske, Turske, Rusije, Španije, Litvanije, Grčke, Italije, Izraela, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Slovenije i Poljske isključivanjem seniorskih selekcija sa EURO 2017. godine!

Zvaničnu potvrdu informacije treba sačekati do sutra ali situacija nije nimalo naivna jer FIBA očito želi da pokaže da posjeduje snagu da se obračuna sa neposlušnima.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...