KONAČNO! Zmajevi dobivaju novi, moderan stadion

Predstavnici Općine Centar i Fudbalskog kluba Sarajevo razgovarali su na jučerašnjem sastanku o projektu modernizacije stadiona na Koševu.



Sastanku su prisustvovali direktor ''bordo'' kluba Dino Selimović, predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić i vijećnici Zora Ostojić i Suvad Kerla, saopćeno je iz Općine Centar.





Govoreći o saradnji i podršci Općine Fudbalskom klubu Sarajevo, predsjedavajući Ajnadžić je istakao značaj modernizacije stadiona ''Asim Ferhatović Hase''.

"Općina Centar već dugi niz godina izdvaja određena sredstva za ovaj sportski kolektiv s ciljem unapređenja uslova i omasovljavanja sporta, posebno kod mladih. Pošto je sjedište FK Sarajevo na području Općine Centar, ovaj klub ima određene beneficije za korištenje resursa stadiona kojima upravlja Centar za sport i rekreaciju čiji je osnivač Općina Centar. Ozbiljno razmišljamo o projektu modernizacije stadiona na Koševu u koji ćemo ući sistemom javno-privatnog partnerstva ili sistemom koncesije, za šta ćemo formirati radni tim predstavnika Općine, Centra za sport i rekreaciju i Fudbalskog kluba Sarajevo. U dosadašnjim razgovorima najviše interesovanja za ovaj projekt su pokazali investitori iz Mađarske i Njemačke", rekao je Ajnadžić.

Uz riječi zahvalnosti načelniku Bećireviću i Općinskom vijeću na dosadašnjoj podršci, Selimović je kazao da sredstva Općine Centar usmjeravaju na razvoj omladinskog pogona kluba i dodao da je za djecu šehida i poginulih boraca te za 60 djevojčica koje treniraju u školi fudbala članarina besplatna.

Selimović je rekao da je njegovim dolaskom u FK Sarajevo pokrenuta uspješna priča, a klub stabiliziran.

"Mojim dolaskom na čelo FK Sarajevo, koji je bio pred stečajem, uspjeli smo napraviti uspješnu priču gdje je u BiH putem investitora i UEFA-e ušlo više od 15 miliona maraka i zahvaljujući tim sredstvima uspjeli smo vratiti sve dugove i uvezati radni staž zaposlenika u klubu kojih sada ima 70. Također smo uspjeli izgraditi tri sportska terena na Butmiru i namjeravamo pokrenuti projekt izgradnje još nekoliko terena na Igmanu i Bjelašnici. Jedan smo od sportskih kolektiva u ovoj državi koji ispunjava sve svoje obaveze i drago nam je da nas je Općina Centar prepoznala kao ravnopravne partnere u projektu modernizacije stadion", naglasio je Selimović.

U predstavljenim idejnim projektima modernizacije stadiona ''Asim Ferhatović Hase'' predloženo je izmještanje postojeće atletske staze izvan stadiona, izgradnja komercijalnih sadržaja i hotela u neposrednoj blizini stadiona te velikog parkinga i pratećih objekata kako bi kapaciteti stadiona bili u potpunosti iskorišteni.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...