KAKAV CIRKUS Ono što se desilo na derbiju Sarajeva i Željezničara razbjesnilo je sve navijače

U najvećem derbiju bh. fudbala Željezničar je danas pobijedio domaće Sarajevo na Koševu s 1:0.



Utakmica je bila loša, većim dijelom negledljiva, ali je ipak armija fudbalskih sladokusaca željela vidjeti igrače dva najveća bh. kluba na djelu.





Nažalost, kao i većina drugih stvari u Bosni i Hercegovini, ni sarajevski derbi nije mogao proći bez cirkusa.

Ovoga puta ponovo je bio u pitanju prenos utakmice.

Derbi između Sarajeva i Željezničara je vjerovatno najveći fudbalski derbi na svijetu, kojeg gotovo pa nikad ne prenosi niti jedna TV-stanica!

Tako je bilo i danas. Utakmicu su u direktnom prenosu mogli gledati samo korisnici BH Telecoma, odnosno njihove usluge Moja TV.

Međutim, na službenom You Tube kanalu FK Sarajevo postavljen je samostalno urađeni TV-prenos, koji je bio, moramo to reći, mnogo bolji od onog Moje TV.

Nekih desetak minuta prije kraja utakmice, prenos na službenom YouTube kanalu FK Sarajevo je prekinut, uz objašnjenje da su time narušena prava BH Telecoma!

Drugim riječima, FK Sarajevo je "ukralo" prenos sopstvene utakmice od BH Telecoma?!

Na ovom kanalu FK Sarajevo su se u posljednje vrijeme često prenosile utakmice, ali su u BH Telecomu odlučili da zabrane onu najvažniju, protiv Željezničara, što je izazvalo bijes u javnosti.

S druge strane, u FK Sarajevo i u upravi ovog kluba bi trebali znati da li imaju ili nemaju pravo prenositi svoje utakmice.

I dok BH Telecom pokušava zadržati svoj monopol, a čelnici FK Sarajevo pokušavaju sakriti svoju nesposobnost, najviše trpe fudbalski zaljubljenici i navijači, koji svoje ljubimce mogu gledati samo ako negdje uhvate kakav stream. Ili ako dadnu pare BH Telecomu.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...